anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Avrupa Birliği'nden Putin'e çağrı: Bu savaşı derhal durdurun

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e, "Bu savaşı derhal durdurun" çağrısında bulundu.
 Tarih: 24-02-2022 15:57:16
Avrupa Birliği'nden Putin'e çağrı: Bu savaşı derhal durdurun

AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri harekâtına ilişkin basın açıklaması yaptı.

“Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik benzeri görülmemiş askeri harekâtını mümkün olan en güçlü şekilde kınıyoruz” denilen açıklamada, “Rusya, sebepsiz ve haksız askeri eylemleriyle uluslararası hukuku ağır şekilde ihlal ediyor ve Avrupa’nın ve dünyanın güvenliğini ve istikrarını baltalıyor” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

Rusya'yı derhal düşmanca eylemlerine son vermeye, ordusunu Ukrayna'dan çekmeye ve Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve bağımsızlığına tam saygı göstermeye çağırıyoruz. Bu tür baskı ve güç kullanımının 21. yüzyılda yeri yoktur.

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Michel, Konseyi derhal olağanüstü toplantıya çağırmıştır. AB liderleri günün ilerleyen saatlerinde bir araya gelerek, krizi ve bu adımından dolayı Rusya açısından ciddi ve ağır sonuçlar doğuracak ek kısıtlayıcı tedbirleri, transatlantik ortaklarıyla yakın koordinasyon içinde ele alacaktır. Başkan von der Leyen, Avrupa Komisyonu tarafından nihai hale getirilmekte olan ve Konseyin hızla kabul edeceği yeni bir ek yaptırımlar paketinin genel hatlarını ortaya koyacaktır. 

Yaşanan can kaybı ve acılardan büyük üzüntü duyuyoruz. AB ve Üye Devletler derhal acil insani yardım müdahalesinde bulunmaya hazırdır. Rusya ve Rusya destekli silahlı grupları uluslararası insan hakları hukukuna saygı göstermeye davet ediyoruz. 

AB, benzeri görülmemiş bu krizle karşı karşıya kalan Ukrayna ve halkının yanındadır. AB daha fazla siyasi, mali ve insani yardım sağlayacaktır.

Krize müdahalemizi, liderleri bugün bir araya gelecek olan G7 ve NATO dahil uluslararası ortaklarımızla birlikte koordine ediyoruz.”

Ukrayna ile dayanışma mesajı

Öte yandan Charles Michel, sosyal medya mesajında, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile telefon görüşmesi yaptığını, Ukrayna ile dayanışma mesajı verdiğini bildirdi.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik geniş çaplı askeri müdahalesini en kuvvetli şekilde kınadığını yineleyen Michel, bugün hem AB Liderler Zirvesi'nin yapılacağını hem de G7 liderlerinin görüşeceğini aktardı.

Michel, bu toplantılarda Rusya'nın yasa dışı eylemlerine karşı yeni adımların görüşüleceğini belirterek "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bu savaşı derhal durdurma çağrısında bulunuyorum" ifadesini kullandı.

Putin, bu sabah Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurmuştu.

  Kaynak: www.mansethaber.com
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI