anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

EPDK: Bir haftada 1 milyar lira AUF ödendi

Azami Uzlaştırma Fiyatı ödemelerine ilişkin açıklama yapan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, "Şirketlerin büyük kısmı geri ödeme sürecini başlattı. Kararımızın tebliğinden 1 hafta geçmeden 1 milyar liraya yaklaşan bir kısmı tahsil edildi. Bu bir ceza değil, haksızca alınmış bir meblağın geri iadesi" dedi.
 Tarih: 23-01-2023 15:22:27
EPDK: Bir haftada 1 milyar lira AUF ödendi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, 40 şirketin 11 milyar lirayı aşan Azami Uzlaştırma Fiyatına (AUF) ilişkin açıklama yaptı.

Şirketlerin büyük kısmının geri ödeme sürecini başlattığını belirten Yılmaz, "Kararımızın tebliğinden 1 hafta geçmeden 1 milyar liraya yaklaşan bir kısmı tahsil edildi. Bu bir ceza değil, haksızca alınmış bir meblağın geri iadesi" dedi.

Ödeme yapmaya yanaşmayan şirketler olursa EPİAŞ'taki (Enerji Piyasaları İşleteme A.Ş.) alacaklarından ve teminatlarından kesileceğinin altını çizen Yılmaz, "Yani ya ödenecek ya ödenecek. Birileri inanmak istemeyebilir ama 11 milyarı lirayı aşan bu meblağ AUF havuzundan bütün tüketicilerin maliyetlerinde düşüş anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI