anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

'İsrail güçlerinin protesto eden Filistinlilere müdahalesinde 411 kişi yaralandı'

Avitar'ı protesto eden Filistinlilere müdahalesinde 411 kişinin yaralandığını açıkladı.
 Tarih: 09-07-2021 23:19:50   Güncelleme: 09-07-2021 23:34:50
'İsrail güçlerinin protesto eden Filistinlilere müdahalesinde 411 kişi yaralandı'

 

İşgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Nablus'a bağlı Beita kasabasında Filistinliler, Sabih Dağı'nda yasa dışı inşa edilen İsrail yerleşim karakolu Avitar'ı protesto etmek için gösteri düzenlemişti. İsrail güçlerinin, Filistinlilere gerçek ve plastik mermilerin yanı sıra gaz bombalarıyla müdahalesi sonucu ilk belirlemelere göre 83 Filistinlinin yaralandığı belirtilmişti. Filistin Kızılayı, İsrail güçlerinin müdahalesinde 411 Filistinlinin yaralandığını açıkladı.

Filistin Kızılayı Ambulans ve Acil Durum Müdürü Ahmed Cibril yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin Nablus'un güneyindeki Beyt, Kasra ve Osrin beldelerinde 23 kişinin gerçek mermiyle, 70 kişinin de plastik mermiyle yaralandığını söyledi. Cibril, 260 kişinin göz yaşartıcı gazdan etkilendiğini, 58 kişinin de düşme sonucu yaralandığını aktardı. Yaralılardan birinin gerçek mermi ile göğsünden vurulduğunu kaydeden Cibril, sağlık durumunun takip edildiğini ifade etti.

Filistinliler, Sabih Dağı'nın tepesinde İsrail yerleşim karakolunun kurulmasına karşı 2 aydır protesto gösterileri düzenliyor.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI