anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

EĞİTİM GÜCÜ SEN’den Kariyer Basamakları Sınavları'na boykot

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası, 19 Kasım’da uygulanacak olan Kariyer Basamakları Sınavlarını boykot etme kararı aldı.
 Tarih: 05-11-2022 17:12:24
EĞİTİM GÜCÜ SEN’den Kariyer Basamakları Sınavları'na boykot

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (EĞİTİM GÜCÜ SEN), tartışmalara konu olan öğretmenlik kariyer basamakları sisteminin sınava dayalı olmasını kabul etmeyen Merkez Yönetim Kurulu Kariyer Basamakları Sınavında görev almama kararı aldı. 

Genel Başkan Oğuz Özat, sosyal medya hesaplarından yaptığı çağrıyla tüm sendikaları kariyer basamakları sınavını boykot etmeye çağırdı. Sendikadan yapılan açıklamada "Kariyer basamakları sisteminde ekonomik kazanım sağlamak için öğretmenlerden, PDF notlarına çalışması ve yapılacak sınavdan 70 puan alması isteniyor. Bu öğretmenin uzmanlığını yok sayan, itibarını zedeleyen ve uygulama aşamasında kurumlarda çalışma barışını bozabilecek bir uygulamadır. Eğitim dünyasında tepki çeken bir konu olmaya devam etmektedir. Güncel ekonomik dalgalanmalar içinde alım gücünü kaybeden öğretmenlerimizi maaşına yapılacak zam için sınava girmeye mecbur etmektedir.  Tüm öğretmenlerimizi sınava girmeyerek sınavı boykot etmeye ve kariyer basamakları sınavında görev almamaya davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI