anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Canan Kaftancıoğlu cezaevine gönderildi

4 yıl 11 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu infaz işlemleri için İstanbul Adliyesi'ne geldi. İşlemleri tamamlanan Kaftancıoğlu, Silivri Cezaevi'ne gönderildi.
 Tarih: 31-05-2022 16:22:47
Canan Kaftancıoğlu cezaevine gönderildi

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanarak 6 Eylül 2019’da mahkumiyetine karar verilen davanın temyiz incelemesini 12 Mayıs’ta tamamladı.

‘Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret’ suçundan verilen 1 yıl 6 ay 20 gün, ‘Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak’ suçundan verilen 1 yıl 8 ay hapis cezaları onandı. ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ cezası ise 2 yıl 4 aydan 1 yıl 9 aya düşürülerek onandı.

‘Silahlı terör örgütü propagandası yapmak’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığı alenen tahrik etmek’ suçlarının unsurlarının oluşmadığı belirtildi.

“GEZİ DİRENİŞİ KUTLU OLSUN”

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu mahkeme kararının infazı işlemleri için bugün saat 11.30’da İstanbul Adliyesi’ne geldi. Kaftancıoğlu, adliye girişinde kısa bir açıklamada bulundu ve “Bugün Gezi’nin yıl dönümü. Hepimize Gezi direnişi kutlu olsun diyorum. Şimdilik böyle” dedi.

Beraberindekiler de Canan Kaftancıoğlu’yla birlikte savcılığa girmek istedi. Güvenlik görevlileri, grubu bariyerlerin dışında tutarak engel oldu. Canan Kaftancıoğlu daha sonra gelerek grubu sakinleştirdi.

Kaftancıoğlu’nun avukatı Doğuşcan Aydın SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada süreçle ilgili şunları söyledi:

– Yargıtay onamasından sonra sırasıyla İstinaf Mahkemesi kesinleşmeyi yaptı. Geçen hafta itibariyle dosyayı 37. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi. 37 Ağır Ceza Mahkemesi de bu sabah itibariyle infaz işlemlerinin gerçekleşmesi için infaz müdürlüğüne dosyayı göndermişti.

– Canan Hanım da şimdi geldi, gerekli işlemlerin başlaması için infaz müdürlüğüne başvurumuzu yapacağız. Devamında da çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Aydın, Kaftancıoğlu’nun işlemlerinin ardından cezaevine gideceğini, orada da denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakılacağını söyledi.

İnfaz Savcılığı’ndaki işlemlerin ardından Kaftancıoğlu, basına gösterilmeden adliyeden çıkarılarak Silivri Cezaevi’ne gönderildi.

KAFTANCIOĞLU’NA BİR DAVA DAHA

Adliyeye gitmeden önce sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan Canan Kaftancıoğlu, CHP tarafından hazırlanan SaBıKa Holding adlı broşürle ilgili attığı tweet yüzünden hakkında dava açıldığını duyurdu:

– Günaydın gençler; Perşembe günü de bu twitimden (parti çalışması) ötürü 1-4 yıl istemiyle yargılanacağım. Fıkra bu kadar :)

– Düşmanlık sizde kalsın, nereden gelirse gelsin yanlış olanı eleştiri hakkı bende. İftira, hakaret, küfür, yalan dolanla iş yapanlara düşmanlık edersem eğer size benzerim ki hayatta en korktuğum şey bu olsa gerek. Canlı, doğa ve vatan sevgimi ölçmeye ise ne aklınız ne de ufkunuz yeter.

– İnatla bana “devlet düşmanı” yakıştırması yaparak algı oluşturmaya çalışan trol ve troliçeler; eğer bir şeye düşman olacaksam AKP'ye düşman olurdum ki onu bile olamam. Ruhumda yok çünkü, aynen sizlere bile düşman olamadığım gibi :)

 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI