anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

EĞİTİM GÜCÜ SEN’den Öğretmenler Günü kutlamalarına katılmama kararı

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası, “24 Kasım Öğretmenler Gününe kadar ÖMK ve Kariyer Basamakları Sınav Uygulamasında iptal veya herhangi bir değişiklik olmadığı takdirde Öğretmenler Günü faaliyetleri çerçevesinde yapılan resmi ve gayri resmî hiçbir etkinliğe katılmama ve 24 Kasım günü CİMER üzerinden protesto mesajı etkinliği yapma” kararı alındı.
 Tarih: 06-11-2022 18:41:34
EĞİTİM GÜCÜ SEN’den Öğretmenler Günü kutlamalarına katılmama kararı

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (EĞİTİM GÜCÜ SEN), Kariyer Basamakları Sınav Uygulamasında iptal veya herhangi bir değişiklik olmadığı taktirde Öğretmenler Günü’nde yapılacak hiçbir etkinliğe katılmama ve 24 Kasım günü CİMER üzerinden protesto mesajı gönderme kararı aldı.

Bu kapsamda Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası Yönetim Kurulu, Genel Başkan Oğuz Özat Başkanlığında 5 Kasım 2022 Cumartesi günü toplandı. Sürece yönelik değerlendirmenin ardından, Eğitim Gücü Sen Yönetim Kurulu tarafından, üyelerin isteğine uygun biçimde, “24 Kasım Öğretmenler Gününe kadar ÖMK ve Kariyer Basamakları Sınav Uygulamasında iptal veya herhangi bir değişiklik olmadığı takdirde Öğretmenler Günü faaliyetleri çerçevesinde yapılan resmi ve gayri resmî hiçbir etkinliğe katılmama ve 24 Kasım günü CİMER üzerinden protesto mesajı etkinliği yapma” kararı alındı.

Sınava girmeyi ve sınav gözetmenliği almayı boykot eden tek sendika durumundaki Eğitim Gücü Sen, Öğretmenlik Meslek Kanunu ve Kariyer Basamakları Sistemine karşı  02 Kasım 2022 Çarşamba günü kurumda bulunarak iş bıraktı.  Eğitim Gücü Sen üyeleri, talepleri doğrultusunda sendika yönetim kurulunun aldığı kararla; sınav iptal edilmediği taktirde 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamalarına katılmayacak.

Ayrıca sendika 24 Kasım’da ÖMK ve Kariyer Basamakları Sınavına karşı ilan tüm öğretmenlerin CİMER ‘e göndereceği ortak protesto metni de yayımladı.

“Öğretmenler arası ayrıştırmaya neden olan, ücret eşitsizliğinin ortaya çıkaran, öğretmenlere açlık sınırında maaş verip fazla ücret vereceğiz diyerek sınava maruz bıraktığınız için öğretmenler günümün kutlanmamasını talep ediyor ve hiçbir resmi ya da gayri resmî kutlamaya katılmıyorum. Milli Eğitim Bakanlığımızdan öğretmenlere artık gerekli değerin ve hak ettikleri maaşların verilmesi talep ediyorum.”

 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI