anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Aziz Nesin Sivas Katliamı'nın ardından neler söylemişti?

Sivas Katliamı'nın 29. yılı nedeniyle Aziz Nesin'in konuya dair gerçekleştirdiği ve hâlâ güncelliğini koruyan basın açıklaması gündeme geldi.
 Tarih: 02-07-2022 18:41:46
Aziz Nesin Sivas Katliamı'nın ardından neler söylemişti?

Sivas'ta bulunan Madımak Oteli’nde 33 Alevi aydın ve 2 otel görevlisi 29 yıl önce gericiler tarafından yakılarak katledildi.

Otelin gericiler tarafından yakıldığı sırada otelde bulunan Aziz Nesin, katliamın ardından dönemin devlet yetkilileri ve yandaş basın tarafından hedef gösterilmişti.

'Her gün biraz daha fazla ödün vererek gericilere uçuruma gidiyoruz'
Konuya dair basın açıklaması gerçekleştiren Nesin ise "Bakanın kendisi yalan söylerse gazeteler de mecburdur yalan söylemeye. Bu yalanı en başta söyleyen İçişleri Bakanı'dır. Cumhurbaşkanı da bu yalana katılmıştır. Yığınlar orada 8 buçuk saat 'Şeriat isteriz' diye bağırıyor ve devlet sesini çıkarmayıp 'Aziz Nesin suçludur' diyor. Açık açık söylüyorum bu alçaklıktır. Yazın bunu mahkum etsinler beni! Otelin içerisinde mahsur kalmış 60-70 insanı devletin kurtaramaması çok ilginç bir olaydır. Her gün biraz daha fazla ödün vererek gericilere uçuruma gidiyoruz" demişti.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI