anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Ahmet Nur Çebi: "Beşiktaş'ın menfaatleri doğrultusunda transfer yaptık"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, yeni transferlerin tanıtım toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
 Tarih: 16-10-2020 16:58:22
Ahmet Nur Çebi:

 

Beşiktaş'ın geleceğini iyi bir şekilde planlamaya çalıştıklarını belirten Çebi, "Beşer yıllık sözleşmeleriyle, menajerlik ücretiyle 500 milyon lirayı bulan ücretleriyle 2-3 futbolcuyu takımda görebilirsiniz. Biz bu futbolculardan yararlanmaya devam edeceğiz" dedi.

Başkan Çebi, bir santrfor eksik aldıklarını ve bu açıklarını da ocak ayında tamamlamak istediklerini dile getirdi.

Antalyaspor'dan Nazım Sangare'yi transfer etmek için görüşmeler yaptıklarını vurgulayan Çebi, "Karşımıza konulan, sunulan rakamların doğru fiyatlar olmadığını anladığımızda, transferden vazgeçtik" şeklinde konuştu.

Ekonomik sıkıntıları inkar etmediklerini dile getiren Çebi, "Kiralama konusunda sadece bir futbolcuya 200-300 bin avro verdik. Transferde kimseye bonservis bedeli ödemedik. Çok tasarruflu bir transfer dönemi geçirdiğimizi söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

Transferlerde çok çabuk eleştirilerin başladığına dikkati çeken Çebi, "Yapılmayan transferler eleştirildi, arkasında kimlerin olduğu malumdur. Baskı altında hissetmeden, Beşiktaş'ın menfaatleri doğrultusunda, hocamızın ve izleme ekibin içinde olduğu bir süreçte transferleri yaptık. Başarılı bir transfer dönemi geçirdik. Teknik anlamda da başarılı olduğumuzu göreceksiniz" diye konuştu.

Başkan Çebi, kadro dışı kalan Jeremain Lens, Douglas ve Nicolas Isimat-Mirin'in durumuyla ilgili de, "Teknik kadronun faydalanmak istediği oyuncuyu kadro dışı bırakmamız söz konusu değil. Kadro dışı kalanlar teknik kararlardan ibarettir. Kadro dışı kalanlardan biri Douglas, bir yıldır sakat ve PAOK maçında da sakatlığının geçtiğini düşünmemize rağmen kendisini iyi hissetmediğini söyleyerek oynamamıştır. Mirin, geçen sene yurt dışından geldiği günden beri oynuyor. Ücretinin neredeyse dörtte birini dışarıdaki kulüp ödüyor, geri kalanı ise biz ödüyoruz. Kendisinden faydalanamayacağımızı düşünerek kadro dışı bıraktık. Lens ise hareketlenmesi gerektiğini düşünmemize rağmen bu saate kadar bunu başaramamıştır. Vereceği katkılar söz konusu olursa, değerlendireceğiz. Tyler Boyd'u umut ediyorum ocak ayında takımda göreceğiz. Altyapıyla çalışıyor" dedi.

Sergen Yalçın'ın transferler konusundaki açıklamalarının hatırlatılması üzerine de Ahmet Nur Çebi, "Transfer tek kişi tarafından yapılmaz, ekip işidir. Bir ekipte herkesin aynı fikirde olması mümkün değil. Hocanın istediklerini, onayladıklarını da aldık. Onaylamadığı şeklinde elimizde

bir futbolcu olduğunu sanmıyorum" diye konuştu.

Çebi, genç oyuncuların Aytemiz Alanyaspor'a verilmesiyle ilgili eleştirileri de, "Belirli takımlarda kiraya verdiğimiz 17'ye yakın futbolcu var. Alanyaspor'da da iki oyuncumuz bulunuyor. Tapularını kimseye vermedik. İki yıl bu takımda oynayacaklar. Bu çocuklarla kontratımız minimum beş yıldır" şeklinde yanıtladı.

Dorukhan Toköz'ün takımda kalıp kalmayacağı yönündeki soruya da Çebi, "Dorukhan, Beşiktaş'ta kalmak istediği takdirde kontrat imzalayacaktır. İstemediği takdirde Allah yolunu açık etsin" diye yanıt verdi.

Bu arada Çebi, eski teknik direktörleri Şenol Güneş'in milli takımda başarılı bir şekilde yoluna devam ettiğini vurgulayarak, şunları söyledi;

"Şenol hoca keşke Beşiktaş'tan gitmeseydi. Bunu acı acı itiraf ediyorum. Ama gitmesi için çok uğraştılar. Gitmek istemediği halde aşırı baskılar sonucunda Beşiktaş'ımızdan ayrılmıştır. Milli takımımızı ayakta tutuyor, güneşli günlere hazırlıyor."

Ahmet Nur Çebi, geçen sezon yollarını ayırdıkları teknik direktör Abdullah Avcı ile görüşmelerin sürdüğünü ve çözüm bulmak için çabaladıklarını söyledi.

Avcı'nın 3 yıllık bir kontratının bulunduğunu hatırlatan Çebi, "Bu kontratta yazılı olan vecibeler var. Abdullah hocamıza ayrıldığı günden itibaren ödeme yapmadık, uzlaşmaya çalışıyoruz. Araya dostlar, hatırlı insanlar girdi. Avukatının yaptığı açıklama manidardır. Bu talepler Avcı'dan gelirse değerlendirebilirim ama avukatını muhatap almak istemiyorum. Avcı, açıklama yapabilecek kadar yürekli ve güçlüdür. Hocayla görüşmeleri yaptığımda maalesef, 'Ben para konularını sizinle konuşmak istemiyorum, avukatımla görüşün.' demiştir. Haklarından vazgeçtiğini de duymadım" dedi.

Çebi, Sergen Yalçın ile sözleşmeyi uzatıp uzatmayacakları yönündeki soruya da, "Beşiktaş'ın önem verdiği ve geçen sene de başarısını ispat etmiş hocamız var. Yönetime gelirken takımı 13. sıradan 3. sıraya getirdi. Sergen hoca bizim için kıymetlidir. Sözleşmeyi uzatmak istediğinde biz her zaman hazırız. Yeter ki talebi olsun. Hocamız şampiyonluğa odaklanmış. Her zaman kalacağını biliyor, biz de o cesareti kendisine verdik" yanıtını verdi.

Geçmiş dönemlerin incelenmesi konusunun sürdüğünü sözlerine ekleyen Çebi, pandemi döneminin bu incelemenin sonuçlarını geciktirdiğini aktardı.

Bu incelemeleri Beşiktaş'ın parasıyla gerçekleştirdiklerini anlatan Çebi, "Kendi paramla bunu ödeseydim, yanlış anlaşılırdı. İncelemelere de çok müdahil olmak istemiyorum. O işin içinde ben de varım. Korkmuyorum, hesabını vermeye hazırım. Varsa da hesabımı veririm" dedi. Geçmiş yönetimden hesap hesap sorma iddiasıyla gelmediklerini anlatan Çebi, şunları söyledi;

"Camiamız inceleme yapılmasını ve bir yanlışlık varsa bunu ortaya koymamızı istedi. Birilerinin ihraç edilmesi gibi konular gündeme getiriliyor. Mağdur yaratmak için senaryo üretiliyor. Gündemimizde böyle bir şey yok, bunlar genel kurulun vereceği kararlardır."

Genel sekreter Mesut Urgancılar da, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı;

"En son kasım ayındaki mali ve idari genel kurulu hedeflemiştik. Ama İçişleri Bakanlığı kararıyla bu toplantının aralık ayında yapılması gerekti. Biz raporu kasım ayı içinde teslim almak istediğimizi yetkili kuruma ilettik ve bize teslim edecekler."

Başkan Ahmet Nur Çebi, Bankalar Birliği ile yeni bir yapılandırmanın söz konusu olup olmadığı yönündeki soru üzerine de, "Sürekli yeni anlaşmalar yapıyoruz. Her gün sil baştan bir şeyler yapıyoruz. Bankasız yaşamak bakalım Beşiktaş'a ne zaman nasip olacak? Bir yapılandırmadır gidiyor. Ceket teslim edilmiş biz geri almaya çalışıyoruz" dedi.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SPOR Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI