anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Enis Berberoğlu: “Yalan, dolan ve iftira ile başarılı gösterilen bir yönetim görmedim”

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, “Ben gazetecilik yaparken; 22 hükümet 12 başbakan, bakanları bürokratları saysam, sürem yetmez. Ama yalan, dolan ve iftira ile başarılı gösterilen bir yönetim görmedim” dedi.
 Tarih: 14-12-2021 15:10:38
Enis Berberoğlu: “Yalan, dolan ve iftira ile başarılı gösterilen bir yönetim görmedim”

TBMM Genel Kurulu’nda, Cumhurbaşkanlığı bütçesi üzerindeki görüşmeler sürerken İletişim Başkanlığı bütçesi üzerine CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu açıklamalarda bulundu.

İletişim Başkanlığı’nın “yalan haber” diye verdiği cezalara değinen Enis Berberoğlu “En basiti bir örnekle başlayalım. Sabah Gazetesi’nin 10 Aralık nüshasında, ‘MTV’de indirim’ diye yazıyor. Ne güzel değil mi? Bu vergiyi yılda iki taksitle öderiz. Demek ki ocakta ödeyeceğimiz taksit, bugüne göre daha düşük olmalı. Bu manşet bunu anlatıyor. Hayır öyle değil. Yüzde 25 zamlandı MTV. Yani indirme değil, bindirme var. Bindiren şahıs, bindirilen miktardan biraz azaltmış. Bu manşet hakkında objektif olarak ne denilebilir? Yalan deriz, siyaseten kandırma deriz. Ceza Kanunu’nda yazdığına göre; ‘göz bağcılık’, sahtekarlık, belgede sahtecilik denir. Denilebilir ki bu okuru ile gazete arasındaki mesele. Evet ama ‘yalan haber’ diye İletişim Başkanlığı, geçen sene 803 tane yerel ve ulusal gazeteye ceza verdi” dedi.

“Yalan, dolan ve iftira ile başarılı gösterilen bir yönetim görmedim”

"İletişim Başkanlığı, basın kartlarını keyfine göre veriyor, keyfine göre iptal ediyor. Hatta o noktaya kadar getirildi ki, şeref kartı, sürekli kart gibi, kart hamillerinin de kartını iptal ediyor. Ben 9 ay önce başvurdum. Anayasa Mahkemesi kararı ile aranıza döneli 9 ay oldu. 40 senelik gazeteciliğim olduğu için benim sürekli kartım var. Ben bu kartı sadece gazetecilik günlerimi anmak için bir yerde saklarım. Bunu vermiyor, 9 aydır. Vermediği gibi gerekçesini de söylemiyor. Dava ettim, mahkemeye bilgi vermiyor. Daha ne diyeyim? Bu İletişim Başkanlığı ‘iletişimsiz başkanlığı’ olmuş maalesef. Ve daha ötesi var. Ben gazetecilik yaparken; 22 hükümet 12 başbakan, bakanları bürokratları saysam, sürem yetmez. Ama yalan, dolan ve iftira ile başarılı gösterilen bir yönetim görmedim. Ne askeri yönetim ne siyaset…” ifadelerinde bulundu.

  Editör: Düzgün Çeşim   Kaynak: Manşet Haber Merkez
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI